Biciklizam

Bicikla je odličan izbor za istraživanje skrivenih dijelova netaknute prirode istarskog poluotoka, šarmantnih mjestašca i srednjovjekovnih gradića prepunih ljepota i bogate povijesti.

Galerija
Biciklizam

Biciklizam

Istarski poluotok je kao stvoren za sve ljubitelje biciklizma. Od sjevera do juga, od istočne do zapadne obale Istre, na gotovo 3.500 kilometara biciklistima stoji na raspolaganju 117 ucrtanih biciklističkih staza različitih težina, od početničkih do profesionalnih, pa će svatko lako pronaći stazu koja odgovara njegovim mogućnostima. Što god odabrali, neće biti razočarani.

Biciklističke staze Istre pružaju impresivne poglede na more, vode do brojnih povijesnih lokaliteta, i svakim okretajem pedala povećavaju užitak i zabavu.

U Rovinju ljubiteljima biciklizma stoje na raspolaganju 4 biciklističke staze: staza Basìlica, staza Limes, staza Rubinum i staza Vistrum.

Mi vam preporučamo stazu Basìlica kojoj se možete priključiti  u blizini našeg kampa. Vožnja biciklom prirodnim stazama kroz šume, oranice i vinograde pružit će neopisivo zadovoljstvo kako profesionalnim biciklistima ili mount bikerima, tako i rekreativcima.

Staza Bazilika zanimljiva je i specifična biciklističko-pješačko-trkačko-gastronomsko-edukativna staza uz koju je postavljeno 11 edukativnih tabela i deset putokaza na glavnim punktovima staze te su uređena četiri odmorišta s klupama i stolovima kod crkava sv. Tome, sv. Krištofora, sv. Prota i kod vidikovca na Limskom kanalu.

U destinaciji posvećenoj biciklizmu na svakom ćete koraku pronaći odgovarajuću potporu za svoje istraživačke doživljaje u našoj okolici. Tako smo se i mi pobrinuli da u bilo kojem trenutku Vi i Vaša obitelj svojim biciklom možete doći od našeg kampa do grada Rovinja uređenom biciklističkom stazom.

Ako na odmor ne želite ponijeti vlastiti bicikl, možete ga unajmiti na našoj recepciju, preuzeti informativnu kartu biciklističkih ruta od naših ljubaznih djelatnika i krenuti u uzbudljivo razgledavanje.

Više info


Rezervacije